Gå till innehåll

Planering

Den 1 juli bär det av till Florida för ett 16 dagars långt äventyr.
Planet lyfter från Arlanda på förmiddagen som ett antal timmar senare landar på O'Hare International i Chicago.
Där kommer vi få tillbringa några timmar innan vi fortsätter nästa flygtur till Orlando flygplats. När planet landar ska vi hämta ut våran hyrbil som kommer följa oss under resan.

1-4 juli är vi i Orlando och under de dagarna tänkte vi bland annat besöka Universal Studios och Kennedy Space Center.
Den 5 juli lämnar vi Orlando och åker utmed Floridas västkust till staden Naples där vi sover en natt. Dagen efter fortsätter vi över alla 42 broar till den sydligaste punkten i hela Usa, Key West, där det är kortare avstånd till Kuba än till Miami. På vägen dit stannar vi i nationalparken Everglades och åker "Airboat" ut i träskmarkerna och kollar in Aligatorer bland annat.

I Key West stannar vi två nätter och tar det lugnt och utforskar staden. Sen blir det åka norrut igen över alla broarna till Fort Lauderdale där vi också stannar två nätter. Ett besök på bland annat Shoppingcentret Sawgrass Mill blir det.

Den 10 juli är det dags att åka till Miami för att gå ombord på fartyget Majesty of the seas. Tre dygn ombord blir det och vi kommer att se Nassau som är Bahamas huvudstad och så blir det ett besök på ön CocoCay som är Royal Caribbeans egna ö.

På morgonen den 13 juli anländer vi åter i Miami och där ska vi stanna två nätter och uppleva South Beach och Ocean Drive bland annat och kanske se nån kändis om man har tur.

Den 15 juli lämnar vi Miami med vår hyrbil och kör mot Orlando och sover en natt innan det är dags att lämna tillbaka bilen och flyga hemåt igen med en mellanlandning i Chicaco. Tidigt på morgonen den 17 juli landar vi på svensk mark igen.

---

Så här ser vår resväg med alla stopp utmärkta (förutom Kennedy space center som ligger till höger om Orlando, och Bahamas). Tryck på bilden för att se den större!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *