Gå till innehåll

Chicago

Nu har vi kommit fram till Chicago.

Dagen började klockan 7 när vi gick upp och åt frukost och en halvtimme senare var vi på väg i bilen mot Arlanda. Morbror Yngve skjutsade oss så vi hamnade rätt och väl framme sa vi adjö och gick in i terminal 5.

Där inne försökte vi hitta en automat för att kunna göra självincheckning men vi hittade inte någon utan vi ställde oss i den vanliga incheckningskön som var jättelång. Självklart valde man fel kö som vanligt som tog längst tid, men efter ett tag var vi i alla fall framme vi disken och kunde lämna våra resväskor.

Nästa stopp var säkerhetskontrollen som gick snabbt och enkelt att komma igenom. Sen var det ytterligare några passkontroller innan vi var framme vid gate 62 som planet skulle gå ifrån. Passade på att handla lite dricka och göra toalettbesök innan vi gick in till själva gaten.

Nu var klockan ungefär 9.30 och vi satte oss ner och väntade på att få gå ombord, vilket tog ungefär30-40 minuter. Efter att ha visat passet och boardingkortet ytterligare en gång kom vi till slut in i planet och kunde sätta oss på våra platser. Vi hade platserna 31A och B vilket var vid en nödutgång och därför hade vi över en meter utrymme framför stolarna. Skönt att kunna sträcka fram benen utan att slå i stolen framför. Men det var inte bara fördelar med platsen, vi upptäckte rätt fort att toaletterna var precis bredvid så det blev mycket spring. Sen verkar det som nästan alla småbarn (under 2 år) satt i samma område och vi trodde det värsta att de skulle sitta och skrika hela resan men som tur var så kunde dom vara tysta nästan hela resan, skönt det.

Vi blev lite försenade så istället för 10.15 kunde vi lyfta en halvtimme senare. Starten gick i alla fall bra och efter en stund fick alla lite snacks och dricka. Lite senare serverades lunchen som idag bestod av kyckling. Det smakade mycket bra men portionerna var inte stora så man blev inte så jättemätt.

Efter vi fått i oss lite mat kunde vi halvsova ett tag/titta på film och när vi närmade oss Chicago fick vi en macka och dricka. När ca 30 minuter var kvar började planet att stiga neråt och landad runt 12.30 (Chicagotid). Landningen gick bra och vi kom in till terminalbyggnaden och följde strömmen till tullen. Förra året i New York hade vi ju tur med köerna och vi trodde vi skulle få vänta länge den här gången men det gick ungefär lika fort och efter bara nån kvart kanske så var vi igenom. När vi kom fram till tullnissen frågade han vad vi hade för relation och när vi svarade att vi var nygifta frågade han om det här var vår Honeymoon.

Efter tullen var det dags att leta på väskorna och dom hittade vi nästan på en gång. I rummet utanför bagagebanden hittade vi ett speciellt ”bagage drop” där vi lämnade våra väskor eftersom dom ska vidare till Orlando och på så vis slapp vi checka in dom manuellt i en disk.

Så istället gick vi direkt till säkerhetskontrollen och den var i terminal 1 (vi landade i terminal 5) och mellan terminalerna går det snabbtåg som är gratis, vilket vi tog. Gick snabbt och lätt att transportera oss dit vi skulle och sen kom vi fram till säkerhetskontrollen. Här var det lite hårdare kontroll än hemma eftersom man fick ta av sig skor och så. Men igenom kom vi och nu började hungern göra sig påmind efter den enorma måltiden (nåja) på planet. Vi tänkte att vi skulle börja vår resa med att vara lite nyttiga så vi gick förbi ett mcdonalds och handlade ett hälsosamt Quarter Pounder Meal. Smakade nästan exakt som hemma och efter den exklusiva hamburgaren letade vi på rätt gate mot Orlando, vilket var Gate B21. Satte oss ner och väntade och där är vi just nu. Planet ska gå härifrån om ungefär 3 timmar från nu så nu har vi bara slötid fram till dess och då passar det ju bra att uppdatera den här sidan. Har tyvärr ingen ström så jag väntar med att lägga in några bilder. Men den som väntar på nått gott…

Kan berätta att vädret här är molnigt och lite regn, men som tur är ska vi ju inte stanna här så länge så vi får klara oss. Svensk tid just nu är 22.00 och vi har väl 5-6 timmar kvar innan man får sova så hoppas man inte blir för trött sen när man ska ut och köra bil.

Ha det bra där hemma så får vi se när nästa inlägg kommer.

/RiÅs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *