Gå till innehåll

Efter att ha samlat eurobonuspoäng ett antal år så har det äntligen blivit dags att använda dessa. Det blir en långtur till New York mellan 19 och 24 juni 2022.
Resan bokades i slutet av juli 2021 när det var full pandemi och vi visste inte något om hur det skulle bli framöver men eftersom vouchern gick ut sista december så var det lika bra att använda den innan dess, och bonusplatserna blir väldigt snabbt fullbokade och svåra att få tag på så då tog vi chansen att boka in en resa sommaren 2022.
Mer info om hur det är möjligt att boka bonusbiljetter i businessklass och bara betala ett par hundra i skatter finns att läsa på bland annat poängresan och lyxresan.
Vi hade tur som kunde komma iväg och här följer resedagboken från trippen.

18/6:
Dagen började med frukost och därefter packade vi klart det sista och lastade in allt i bilen. Nu var vi redo för avfärd och resan började norrut mot Dalarna där morfar Arne bor. Barnen ska vara där en vecka medans vi åker bort eftersom vi bara kunde boka två bonusplatser i businessklassen. Även fast de såklart skulle vilja åka med så är det nog skönare för dem att stanna i Sverige. Dessutom kommer vi gå och gå och gå så det de tröttna på ganska snart.
Efter ungefär två timmar var vi framme i Söderbärke. Vi lastade av väskorna och blev bjudna på lite grillade hamburgare. När vi ätit klart så var det dags att fortsätta färden mot Arlanda. Vi åkte vägen över Västerås och sen E18 till Enköping där vi stannade ungefär 10 minuter och laddade bilen så den inte skulle stå helt tom på Arlanda medans vi var borta.
Vi åkte vägen över Varpsund/Erikssund/Sigtuna och när vi kom till Märsta stannade vi till på ett Coop och handlade lite att äta och dricka inför kvällen, bland annat grillade kycklingklubbor. Från Märsta är det bara 10 minuter ungefär till Arlanda och när vi började närma oss letade vi reda på Skycitygaraget. Det såg helt stängt och låst ut men när man närmade sig så öppnade porten upp så man kunde köra in och väl inne var det ganska många lediga platser så vi valde en som verkade bra. Tyvärr blev det ingen plats med laddstolpe men det får gå ändå.
Vi tog ut våra väskor och åkte upp i hissen till Skycity och sen gick vi mot Clarionhotellet där vi ska sova en natt. Det var ett par personer före oss i incheckningskön så vi ställde oss i kön och väntade. Tog inte så lång tid innan vi var framme och vi fick rum ganska högt upp men tyvärr inte mot landningsbanorna.
Vi gick tillbaka till Skycity och in i terminal 5 och spanade. Det var ganska lugnt med folk den här tiden runt 18.30. De har börjat med vakter som kontrollerar så man inte kan komma in före 3 timmar innan avresa, men eftersom det inte var någon kö alls knappt så fanns det inga vakter just nu.
Vi gick till SAS-incheckningen och frågade en anställd om det gick bra att lämna våra väskor redan nu istället för att göra det imorgon och det gick fint så då lämnade vi dem i en incheckningsdisk och fick ett par frågor om vi hade packat väskorna själva och om det kunde finnas något i väskorna som vi inte själva visste om. Därefter fick vi boardingpass och sen gick vi tillbaka till Skycity och satte och en liten stund och spanade ut när det startade och landade ett par plan. Efter en stund gick vi tillbaka till hotellrummet och åt upp det vi handlade på Coop tidigare och sen blev det bara ta det lugnt och ladda upp inför avfärden imorgon.

19/6:
Vi vaknade lite efter 6 och gjorde oss i ordning för att gå ner och ät frukost runt 7. Det fanns många platser där och var rätt lugnt med folk. Vi såg några stycken som låg och sov utmed väggarna på de bänkar som fanns, antagligen för att de inte fick komma in i terminalen ännu. Det verkar vara mycket folk tidigt på morgonen och efter 6-7 så lugnar det visst ner sig lite.
Vi passade på att äta en riktig hotellfrukost med bland annat pannkakor och när vi var klara gick vi till rummet för att packa ihop allt och därefter blev det checka ut och lämna tillbaka nyckelkortet.
Nu var det dags att gå till terminal 5 och när vi kom ut till Skycity stog det vakter där och frågade alla om när de skulle åka. Vi skulle åka 10.25 och det var mindre än tre timmar kvar dit så vi fick lugnt passera och gå mot säkerhetskontrollen. Eftersom vi hade fast track så tog vi den kön och det tog nog bara 5-10 minuter tills vi var igenom och då gick vi mot SAS-loungen som vi var inne i en sväng när vi åkte till London för ett par veckor sedan. Då var det jättemycket folk och svårt att hitta en ledig plats, men den här gången var det lite mindre folk och vi kunde ta varsin fåtölj med utsikt ut över terminalen där man checkar in och står i kö till säkerhetskontrollen.
Vi passade på att ta lite att äta och dricka och när klockan blivit lite efter 9 lämnade vi loungen för att gå till gaten. När vi närmade oss passkontrollen såg vi en jättelång kö och undrade vad det var men vi fortsatte framåt tillsammans med ett par andra och ställde oss längst till vänster i en ganska kort kö. Efteråt förstod vi att vi egentligen borde ha ställt oss sist i kön men den skulle nog ha tagit väldigt lång tid så då kanske vi inte hade hunnit med planet.
Vi kom i alla fall förbi passkontrollen ganska snart och gick till gate 62. Där fick vi lämna ett covidpapper där vi fick kryssa i att vi var vaccinerade. Vi behövde däremot aldrig visa upp våra covidbevis som vi hade skrivit ut.
Efter runt 10 minuter fick vi gå ombord. Grupp A och B fick gå först och vi var grupp B så vi kom på ganska snabbt. Vi hade platserna 1D och 1F som var längst fram i mitten. Efter att ha lagt upp våra väskor på hyllan satte vi oss ner och ganska snart kom det ut en flygvärdinna och bjöd på champagne, apelsinjos eller vatten. Vi valde varsin champagne för att fira in att semestern har börjat. Planet blev en halvtimme försenat och lyfte ungefär 10.50. Ganska snart därefter fick vi varma nötter och valfri dryck tillsammans med en meny på vad som fanns att välja på i matväg. Det vi valde till förrätt var “Danish air-dried ham with caramelized cauliflower puree, pickled radish and potato cream” respektive “Grilled Faroe Islands salmon with pumpkin and sea buckthorn vinaigrette and roasten pumpkin-romesco sauce”. Smakade mycket gott.
Till varmrätt valde vi “Grilled welfare chicken breast with spicy tomato salsa and chimichurri, served with cream cheese-cabbage and grilled zucchini” respektive “Najad salmon, creamy mussel and crayfish fricassee, crushed Jerusalem artichokes with elderberry caper and tomato vinaigrette” vilket även det smakade jättebra.
Till dessert valde vi båda “Strawberry tart with elderflower crumble”.
När vi ätit klart blev det titta på film, vila och försöka sova lite. När som helst under flygturen kunde man gå till en Snack bar och plocka på sig om man ville ha något att dricka eller något godis t.ex.
En liten stund innan nedfärd serverades det en räckmacka och när klockan blivit 13 började planet gå neråt och någon halvtimme senare landade vi på amerikansk mark. Eftersom vi satt i businessklassen fick vi gå ut först och det var bara att följa strömmen mot gränskontrollen. Det var ganska lite folk som var där och när vi stog i kön började ett alarm låta jättehögt och det tog nog över 10 minuter innan det var avstängt.
Efter de vanliga frågorna om vad man ska göra i landet och hur länge man ska stanna så var vi igenom och fortsatte mot bag claim där vi fick vänta en stund på att våra väskor kom. När de väl kommit gick vi mot Airtrain-stationen som är ett förarlöst tåg som går mellan terminalerna. Vi hoppade på och åkte till RailLink station där vi köpte biljetter för att åka med ett tåg in till Manhattan. Det kom ett tåg efter ungefär en halvtimme som vi gick på och letade efter varsin ledig plats. En halvtimme senare var vi framme vid Penn station på Manhattan och vi tog oss ut i värmen på gatorna bland allt folk.
Vårt hotell ligger 10-15 minuters promenad från stationen så vi började gå och gick förbi bland annat jättevaruhuset Macys. Passerade självklart också ett par orangevita rör som sticker upp från gatubrunnarna där det kommer rök från. Det ser man väldigt ofta på gatorna här, och ibland kommer det rök direkt från brunnarna utan några rör. Efter lite sökningar kan man läsa detta: ”Den vita röken från gatubrunnarna, som är så förknippad med New York, är vattenånga. Ånga används för att värma och kyla byggnader och den transporteras under jord i ett system av ledningar som är nästan 17 mil långt”.
Vi var framme vid hotellet ”Embassy Suites by Hilton New York Manhattan Times Square” när klockan blivit ganska exakt 16.00, vilken är 22.00 hemma i Sverige. Vi checkade in och fick rum 1605 på våning 16. I hissen kan man välja ända upp till våning 39 så det hade varit spännande att få ett lite högre upp men vi fick en rätt bra utsikt ändå.
Efter lite ombyte tog vi oss ut igen för att spana in staden. Vi gick mot Macys och tittade lite och sen gick vi förbi ett Wendys med sina fyrkantiga hamburgare och handlade med lite att äta. Men först gick vi förbi Times square och närmade oss Bryant park där vi hittade stolar och bord vi kunde sitta vid. När vi ätit upp gick vi in i en lite större matbutik bredvid parken och handlade med vatten, och sen gick vi tillbaka till hotellet och vilade.

20/6:
Efter att ha vaknat ett par gånger under natten vaknade vi till på riktigt runt 6-tiden och gjorde oss klara för frukosten som ingick. Rostat bröd/bagels, jos, vanlig korv och kalkonkorv, rostad potatis med mera fanns att välja på, och det var faktiskt helt ok för att vara i Usa.
Efter frukosten gick vi tillbaka till rummet och tog det lugnt till klockan blivit 8 då vi gick ut för att utforska staden.
Vi började gå norrut utmed sjätte avenyn tills vi kom till Bryant park. Den gick vi genom och tittade på alla folk som satt och åt sina frukostar och drack kaffe där. Fortsatte sen österut på 42nd street tills vi kom till Grand central station. Förra gången vi var i New York 2008 hann vi inte med att besöka den utan bara åkte förbi med en sån där sightseeingbuss.
Nu gick vi i alla fall in och tittade och där kände man igen sig från många filmer som spelats in därifrån. När vi kände oss klara gick vi ut och fortsatte norrut på femte avenyn tills vi kom fram till central park. Vi gick förbi en Mcdonalds och handlade med lite matsäck och hittade en bänk vi satte oss på och åt. Efter denna andra frukost gick vi runt och spanade i parken och gick in på det stora gräsområdet som kallas Sheep meadow. Där solade vi ett tag tills det började bli lite svettigt, då gick vi mot utgången i södra och västra delen, även kallat Columbus circle. Vi letade på en ingång till tunnelbanan och gick ner till en automat där man kunde köpa metrocard, alltså ett speciellt kort som används för tunnelbanan. Vi köpte varsitt kort och fyllde på med 11 dollars var. Vi valde modellen där man betalar 2,75 usd för varje gång man drar kortet. Det finns även ett obegränsat kort som kostar 33 usd och då kan man åka hur mycket man vill. Men vi kände att vi nog inte kommer åka så mycket utan det blir mest gå så vi valde inte den sorten.
Med laddade kort gick drog vi dem vid grindarna och gick in för att hitta en linje som går downtown. Vi hoppade på röd linje söderut och 13 stopp senare hoppade vi av på stationen WTC Cortlandt.
När vi gick ut hamnade vi mitt inne i ett köpcentrum, Westfield World Trade Center. Där var det vitt och ljust med tak av glas och väldigt luftigt. Det ska vara Manhattans största shoppingcentrum. Vi gick runt och tittade lite och hittade ett mattorg med olika matställen, där handlade vi varsin pastarätt och satte oss och åt.
Efter att blivit mätta och nöjda gick vi mot One trade center observatory för att köpa biljetter. Hittade en automat och det var ungefär en timmes väntetid på att få åka upp i tornet. Under tiden gick vi ut och tittade på ground zero där det numera är två poolfontäner där de tidigare två tornet stått. Det var riktigt hett i solen så det var skönt att komma inomhus och svalka sig. I gallerian fanns det en flygel där vem som helst kunde sätta sig och spela så vi lyssnade lite när det var ett par personer som spelade med olika bra resultat.
Klockan 15 gick vi tillbaka och egentligen hade vi tid 15.20 men det var ingen kö så vi gick fram och biljetterna scannades utan några problem och vi gick genom en säkerhetskontroll och därefter gick vi vidare och fick vänta lite på att en av de fem hissarna var redo.
Det tog ungefär en minut att åka upp 102 våningar och i hissarna var det skärmar på väggarna som visade New yorks historia hur det såg ut för länge sen till fram till idag, kul.
Väl uppe visades en två minuter lång video om staden på en vägg och när den var slut åkte ridån upp och man fick se ut över New yorks skyline.
Man kunde gå runt i 360 grader och titta ut åt alla håll och det var en riktigt häftig utsikt. Vi var kvar ungefär en timme innan vi åkte ner.
Väl på marken igen så gick vi runt i finanskvarteren och Wall street och därefter hoppade vi på en gul tunnelbana på stationen Rector street och åkte norrut till Times square. Där gick vi in i Disney store och kollade in alla våningarna innan vi därefter valde att gå tillbaka till hotellet. Det är bara 10 minuters promenad från Times square till vårt hotell så det är inte så långt. Vi passerade Bryant park och gick förbi ett ställe som sålde pizza och pizzaslicar, och vi köpte med 2 bitar + dricka för 4 usd och åt på hotellet. Det hade hunnit bli kväll nu redan så det blev vila på rummet resten av dagen och konstaterade att vi gått nästan 25 tusen steg idag, inte illa.

21/6:
Idag vaknade vi ganska tidigt men lyckades vila till lite före 7 när det var dags att äta frukost. Det var lite fler folk idag som åt, men vi tog varsin plats och när vi ätit klart gick vi upp på rummet och vilade en timme ungefär och därefter gick vi ut i värmen.
Började med ett besök på Old navy där vi handlade lite kläder och sen gick vi in på Macys en sväng. Nu började vi bli hungriga så vi gick till Shake shack ganska nära Macys. Beställde ShackBurger och Cheese fries bland annat och det var riktigt gott.
Mätta och belåtna gick vi tillbaka till hotellet med shoppingpåsarna och vilade nån halvtimme. Därefter tog vi oss ut igen och gick söderut, först förbi Macys och sen förbi Greeley square park där det var några som satt och spelade instrument. Fortsatte sen förbi strykjärnshuset och gick in i diverse affärer på vägen, bland annat ett ställe som heter Fishs eddy där det fanns massa porslin. Handlade två koppar med fat och sen gick vi in i ett annat Old navy och fortsatte sen till Union square park där vi satte oss och vilade fötterna en stund.
Gick in i ett par affärer runt parken, bland annat en Reebok store, en Bestbuy och sen Starbucks för att handla iskaffe. Sen tog vi tunnelbanan tillbaka till Herald square där vi gick in på Macys en liten sväng innan vi gick tillbaka och vilade upp oss ett tag på hotellet.
En stund senare när det började bli kväll gick vi ut och styrde fötterna mot Times square. Det kom lite duggregn medans vi gick. När vi kommit till Times square letade vi på restaurangen Olive garden som har italienska rätter. Vi hann inte prova den när vi var i Florida 2019 så vi passade på att ta det nu. När vi gick innanför dörrarna började det ösregna utanför. Vi fick ett bord en trappa upp efter några minuter, och precis utanför fönstren var det en grupp på ganska många personer som hade ett yogapass. Kul att se inifrån men kanske inte lika kul att vara där när det började regna massa. Efter en stund var passet slut och alla personer lämnade platsen. Vi beställde in middag under tiden, en shrimp scampi och en chicken alfredo, som nog var en av de godare pastarätter jag ätit. När man äter på ett matställe där man blir serverad maten till bordet ska man betala dricks, mellan 15-20 % av summan. På den här restaurangen fanns det en föreslagen summa redan på notan som var på 18% så då slapp man räkna ut det själv. Det är för övrigt ganska dyrt just nu när dollarn är på över 10 kr. 2008 när vi var här senast var det bara 6 kr så det blir lite skillnad när man ska handla grejer och äta mat.
När vi blivit mätta gick vi ut i regnet och istället för att gå tillbaka till hotellet åkte vi tunnelbanan en station till Herald square där det bara är några minuter att gå istället.
På hotellet vi bor på betalar man en destinationsavgift på 25 dollar per natt, och den summan kan man använda till att köpa saker på hotellet, t.ex. drinkar eller valfritt från deras ”skafferi” där det finns godis och dricka. Vi missade det första dagen men idag passade vi på att ta med lite dricka så slipper vi köpa det i fortsättningen, perfekt i denna värme när det går åt mycket. Man kan inte spara de 25 dollarna till dagen efter så om de inte används så går dessa upp i rök.

22/6:
Det blev vakna runt 6 idag också och frukost en halvtimme senare. När vi var klara gick vi ut mot Heralds square och gick in en sväng på affären Target bredvid Macys. Sen passerade vi en affär som heter Jacks där det fanns mycket billiga saker, ungefär som Dollarstore hemma i Sverige. Handlade lite saker där, bland annat badlakan till barnen. Sen gick vi vidare in på Nordstrom racks och tittade. Letade egentligen efter ett par nya Reebokskor, samma jättesköna modell som jag köpte 2019 i Florida men verkar svårt att få tag på just såna.
Vi hittade lite annat i alla fall och gick sen tillbaka till hotellet med påsarna. Passade även på att fixa lite mer dricka för dagens 25 dollar.
Därefter gick vi ut igen och tillbaka till Heralds square och in på Macys för att hämta en citykarta så man slipper titta på telefonen hela tiden när man letar efter något ställe eller vill veta tunnelbanelinjerna.
Vi hoppade på en tunnelbana till downtown längst söderut och gick till Staten island ferry terminal. Där inne handlade vi lite Wendys och åt medans vi väntade på nästa avgång som var efter ungefär 20 minuter.
Klockan 13 gick vi ombord och vi satte oss inne och tittade ut genom fönstren. Det var mycket lugnt där inne, de andra måste ha varit en trappa upp och tittat ut istället. Resan tog 20 minuter och vi fick se en fin utsikt över Manhattans skyline och även åka förbi frihetsgudinnan. När vi var framme gick vi ut och mot det nya outletområdet som heter Empire outlets. Många stora ställen fanns det här, bland annat Nike, GAP, Levis, Old navy och H&M.
Vi gick in på flera ställen och handlade lite kläder och sen åkte vi tillbaka med färjan 16.30.
Väl tillbaka igen så gick vi in i Battery park och spanade in alla växter som fanns där, och sen blev det åka tillbaka med tunnelbanan igen och vila en stund på hotellet.
Till middag gick vi till pizzastället vi handlade på i förrgår och köpte med oss en small cheese pizza på 8 bitar som var rätt stor och precis lagom för två personer. Mätta blev vi i alla fall.

23/6:
Sista heldagen i New york idag. Återigen blev det vakna runt 6 och frukost 6.30 och efter det vila en stund på rummet.
Vi började med att gå mot Times square och fönstershoppade och spanade in folk till klockan blivit 10 och affärerna öppnade. Då gick vi in på Gap, Forever21 och M&M. Sen köpte vi med oss två munkar från Krispy Kreme med blåbär och jordgubbssmak. Satte oss på en sorts läktare mitt på Times square och åt upp munkarna och efter en liten stund köpte vi en matlåda med kyckling och ris från ett gatustånd och åt upp den där vi satt.
Efter ett tag när vi suttit klart gick vi 49th street österut tills vi kom fram till Rockefeller center. Där började vi med att gå in på leksaksaffären Fao Schwarz som vi även var inne på 2008 men som nu har flyttat till ett annat ställe. Men det var lika stort och var flera våningar med massa leksaker och personal som hade demonstrationer av produkter.
Efter leksaksaffären gick vi till en annan affär nästan bredvid, nämligen Nintendo NY. Fanns en del att se även där inne men vi handlade inget utan gick istället söderut tills vi var tillbaka vid hotellet igen. Lastade av påsarna och passade på att vila lite innan vi återigen gick iväg till Macys.
Där köpte vi lite färgade pez från ett godisställe, åt en Mcflurry och sen gick vi till en gift shop och handlade lite saker.
Åter tillbaka till hotellet där vi fixade dricka och lite snacks för den dagliga 25 usd-summan.
Till middag blev det ett besök tvärs över gatan till Chick-fil-A där vi åt kyckling med bland annat Mac&cheese, det var gott.

24/6:
Även idag blev det samma tid för frukost och efter den packade vi ihop våra väskor. Men innan utcheckningen klockan 12 så ville vi hitta på något sista förmiddagen. Bestämde oss för att åka till High line park som är en lång park på ett före detta järnvägsspår ovanför marknivån mitt på Manhattan. Den är 2,3 km lång och går mellan Gansevoort Street i Meatpacking District till 34th Street mellan 10th och 11th Avenue. Den byggdes på 1930-talet för att transportera matvaror och det sista tåget åkte 1980.
Vi gick till Bryant park där vi tog tunnelbana nr 7 västerut och gick av på slutstationen 34 St-Hudson Yards. Där letade vi på ingången till parken och började gå söderut. Riktigt varmt i solen idag trots tidig förmiddag. Det fanns mycket fina växter att spana på och på flera ställen såg vi personal som höll på att antingen vattna, rensa ogräs eller plantera nytt.
2,3 km senare hade klockan hunnit bli ungefär halv 10 och vi gick i värmen till tunnelbanan vid 14th street för att åka tillbaka till Heralds square. Gick in på Target igen en snabbis och sen tillbaka till hotellet för att packa klart det sista och därefter blev det lämna in nyckelkortet och checka ut.
Tog oss till Heralds square igen där vi satte oss en liten stund och köpte en matlåda igen från ett gatustånd, som det för övrigt finns jättemånga av i staden och nästan i varje korsning.
När vi ätit klart fortsatte vi att gå mot Penn station för att köpa biljett till tåget mot flygplatsen. Gick till en automat och därefter hittade vi att tåget skulle gå från spår 8 och när vi kommit dit gick vi in och satte oss på ett väldigt lugnt och tomt tåg. Efter bara ett par minuter startade tåget och det kom en som skannade biljetterna.
Efter en stund var vi framme vid flygplatsen och vi gick av. Där fick vi köpa nya biljetter till airtrain-tåget som går mellan terminalerna. Det var tydligen gratis att åka åt ena hållet men nu fick vi betala några dollar. Vi hann inte med tåget som åkte precis utan vi fick vänta ett par minuter till det kom ett nytt och då gick vi in och åkte till terminal b.
Vi gick mot diskarna där det stod Sas och väntade i businesskön där det var två personer före. I den vanliga kön var det kanske 10-15 personer som väntade. Efter någon kvart så öppnade de så vi kunde komma fram och lämna in våra väskor och få boardingpassen.
Nästa stopp var säkerhetskontrollen. Det var bara några personer före oss i kön så vi behövde inte använda fast track som ingick utan vi var igenom på bara ett par minuter. Självklart fick vi ta av oss skorna.
Vi fortsatte sen till Sas loungen och satte oss och väntade i ungefär två timmar. Under tiden tog vi lite att äta, bland annat Mac & cheese och dricka. Det var rätt lugnt när vi kom dit men mot slutet började det bli helt fullsatt.
Ungefär 16.20 lämnade vi loungen och gick ut i terminalen för att vänta vid vår gate 63. Kvart i fem fick vi gå ombord och den här gången hade vi platserna 1A och 2A längst fram till vänster i planet. Fick även denna gång välja mellan champagne, transbärsjos och vatten. Efter en liten stund lyfte vi och ganska snart blev vi serverade en trerättersmåltid. Till förrätt blev det ”Beef tenderloin carpaccio with yellow baby bets, purple radish and horseradish cream” respektive “Maine lobster with smoken tomato vinaigrette and corn salsa” och varmrätterna blev ” Mustard and pepper short rib with seasonal vegetables and truffle Gruyere gratin” och ” Seared sea bass with a fennel and tomato ragout, kale and spinach”.
Till dessert tog vi chokladglass från Häagen-Dazs. Innan måltiden serverades det förstås varma nötter och valfri dricka.
När maten var färdigserverad var det dags att försöka sova. Bara att fälla ner stolen så det blev en helt rak säng och därefter blunda och vänta på att vara framme i Sverige igen. Ville man ha frukost serverad nån timme innan nedfärd så fick man säga till, annars kunde man välja att sova vidare.
När det var någon halvtimme kvar så började planet gå neråt och alla var tvungna att vakna till och fälla upp stolarna och öppna fönsterskydden.
Vi landade på ett soligt Arlanda lite efter klockan 7 på lördagsmorgonen när det dessutom var midsommardagen.
Vi var återigen bland de första att gå av och tacka för flygningen och därefter gå mot passkontrollen. När vi var igenom gick vi till bagageband nr 6 där våra väskor skulle komma. Det dröjde nog 30-40 minuter innan det hände något men till slut så fick vi våra väskor.
Vi gick upp till skycity där vi tog en frukostmacka på Mcdonalds, som för övrigt var jättestökigt och fullt med skräp där man skulle slänga sakerna.
Vi tog hissen ner till parkeringsgaraget och hittade bilen som hade fått en kompis bredvid sig. Lastade in väskorna och lämnade garaget för att åka hemåt och ungefär 11 hade vi kommit hem igen, lite trötta efter flygningen men med mycket fina minnen från resan. Fantastiskt att få prova på businessklassen, det är förmodligen första och enda gången man kommer åka i den.
Efter någon timme kom barnen hem från Dalarna också och familjen var samlad igen.

Vi hoppas att återkomma till New York framöver och då med barnen. Vi gillar staden och alla trevliga människor, och det finns ju hur mycket som helst att se och upptäcka.

Bilder från resan finns på denna sida, utan någon dagindelning, så alla bilder ligger efter varandra.