Gå till innehåll

Dag 16

Nu har vi kommit hem efter en lång hemresa.

Vi började med att gå upp 06.00 och packade ihop det sista. Sen lämnade vi tillbaka nyckelkorten och åkte mot flygplatsen. När vi kom fram dit var det bara att följa skyltarna mot Rental car return, som var i ett parkeringsgarage. Lämnade ifrån oss bilen och gick in till huvudbyggnaden. Där gick vi först och handlade lite att äta och sen gick vi och checkade in våra väskor och fick boardingpass. Väskorna skulle gå direkt till Arlanda och vi skulle alltså slippa hämta ut dom på Chicago så det var skönt.

När vi hade lämnat väskorna kollade vi in skärmarna med flyginformation och såg att vårat flyg var försenat från 10.42 till 12.30. Hm tänkte vi, bara man kommer med nästa plan från Chicago. Så vi satte oss och väntade i över 4 timmar på att tiden skulle gå. Som tur var fanns det gratis trådlöst internet som man kunde använda. Hittade även ett strömuttag så det gick att koppla in datorn till. Då gick tiden lite snabbare när man kunde sitta och surfa under tiden.

När klockan närmade sig 12.30 kunde vi i alla fall gå ombord, då hade planet vi skulle åka med landat och alla hade gått ut så nu var det vår tur. Så startade vi och ungefär 2½ timme senare landade vi på Chicago, terminal 1.

Som tur var hade vi ungefär 4 timmar mellan flygen och när vi gått av planet och kommit in i terminalen var det ungefär 1½ timme kvar till nästa plan skulle gå. Mellan terminal 1 och terminal 5 åkte vi med samma snabbtåg som sist och när vi kom in i terminal 5 letade vi på vilken gate vi skulle till och därefter gick vi mot säkerhetskontrollen. Det var nog tur att vi hade över 1 timme kvar för här var det jättelång kö och det tog nog minst 30 minuter innan vi var igenom och kunde gå till vår gate, som var nummer 15. Eftersom vi inte hade ätit nått sen imorse var vi hungriga men vi hann inte med att köpa nån mat, istället fick vi gå in i en kiosk bredvid gaten där vi var nyttiga och köpte lite godis och dricka, bättre än inget.

Vi gick på planet efter en stund och det lyfte i tid. Sen fick vi mat, kyckling och klyftpotatis. Efter maten blev det slöa resten av tiden.

07.40 landade vi på Arlanda och kunde hämta våra väskor. Sen åkte vi hem, med många nya upplevelser och minnen efter resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *