Gå till innehåll

100 dagar kvar

Om exakt 100 dagar, den 18 mars 2019 ska familjen Järlström åka iväg på en liten tripp till andra sidan Atlanten. Närmare bestämt Florida. Där tänkte vi bland annat hälsa på Musse, Kalle och de andra Disneyfigurerna.

Vi var i Florida och Bahamas på bröllopsresa 2009 och vad passar då bättre än ett 10-årsjubileum och den här gången tillsammans med Theo och Isabelle. Sen blir det lite tidig 40-årsresa också.

Den 18 mars åker vi från Örebro till Malmö med tåget, och hoppas att det går som det ska. Morgonen efter åker vi över bron till Köpenhamns flygplats där vi flyger med SK953 kl 9.15.

14.55 ska vi landa i Miami enligt tidtabellen. Vi har bokat hotell i tre nätter och därefter kommer vi bo i en poolvilla i Orlando i en vecka. Som hyrbil har vi valt en lite större modell, typ SUV, som vi kommer köra runt i under vistelsen. Märke och modell vet vi inte förrän vi kommit dit men liknande en Ford Edge eller Hyundai Santa Fe ska det vara.

Första natten blir på ett hotell nästan precis bredvid Miami flygplats. Eftersom det är första gången barnen flyger så vet vi ju inte hur bra de kommer klara tidsomställningen så eftermiddagen är det inget planerat utan vi tar det lugnt.

Hotell nr 1, vi börjar med grönt (tryck på bilderna för att förstora):

Dagen därpå den 20 mars åker vi nog en sväng till Miami beach innan vi fortsätter till nästa hotell i Fort Lauderdale som ligger bredvid Sawgrass Mills köpcentrum. Hotellet ligger även bredvid IKEA så vi kanske provar på en amerikansk IKEA-köttbulletallrik.

Hotell nr 2 vid Sawgrass Mills:

Nästa dag den 21 mars tänkte vi besöka Sawgrass Mills och shoppa lite. Det är enligt uppgift världens största outletcenter med över 350 märkesbutiker, så här finns det att göra. Det är så stort så det går bussar inom området till de olika delarna. Vi var här 2009 men gissar det har hänt en hel del sen dess. När vi känner oss färdighandlade så åker vi vidare till nästa hotell ett par timmar bort i Fort Pierce.

Hotell nr 3. Här hoppas vi kunna sitta en stund och titta ut över solnedgången men blir väl jaga barnen istället som antagligen inte vill sitta stilla eller så har tidsomställningen gjort så de somnar direkt.

Den 22 mars lämnar vi östra delen av Florida och kör vidare till Orlando där vi hyrt ett hus en vecka. Eventuellt åker vi väg 1 längs östkusten en bit norrut innan vi svänger västerut.

Än så länge har vi inte så mycket planerat för de här dagarna, men eftersom huvudsyftet med resan är att besöka Disney World Magic Kingdom så kommer vi förstås åka dit en eller två dagar. Sen kommer vi så klart ta det lugnt och slappa vid poolen också, och kanske kan barnen lära sig simma.

Fredagen den 29 mars lämnar vi huset och Orlando för att åka tillbaka till Miami igen där vi ska flyga från. Den här gången blir det förmodligen åka Florida Turnpike som är en "snabbväg" till Miami. 16.45 är det dags att lyfta med plan SK958 och 7.15 dagen efter landar vi på Arlanda.

Vi har valt direktflyg både dit och hem. Kan vara skönt att slippa mellanlandningar och behöva springa runt och stressa till nästa plan när barnen inte är så stora. Anledningen till att vi flyger från Köpenhamn och tillbaka till Arlanda är att det inte fanns något direktflyg från Arlanda den dagen vi ville åka. Vi ville heller inte åka från Arlanda kl 6 för att sen byta plan i Köpenhamn, utan då åker vi söderut dagen innan istället så blir det inte lika tidigt.

I USA finns ju allt i matväg så vi har också en liten lista på matställen vi ska försöka hinna med att besöka. Några exempel är Cheesecake factory, Hard rock cafe, IHOP (International House of Pancakes), Dennys, Wendys (med sina fyrkantiga hamburgare), Applebees, Golden corral, Olive garden mfl. Några av dessa besökte vi 2009 och vill gärna prova igen. Eftersom vi är i Florida kommer det säkert bli en key lime pie till dessert någon dag. Och eftersom barnen är med den här gången så blir det nog en del tjat om Mcd och BK. Vi får se hur bra det kommer gå att undvika dessa.

Här är en karta med symboler där vi ska sova m.m. Tryck på bilden för att komma till kartan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *