Gå till innehåll

Om exakt 100 dagar, den 18 mars 2019 ska familjen Järlström åka iväg på en 11-dagarstripp till andra sidan Atlanten. Närmare bestämt Florida. Där tänkte vi bland annat hälsa på Musse, Kalle och de andra Disneyfigurerna.

Vi var i Florida och Bahamas på bröllopsresa 2009 och vad passar då bättre än ett 10-årsjubileum och den här gången tillsammans med Theo och Isabelle. Sen blir det lite tidig 40-årsresa också.

Den 18 mars åker vi från Örebro till Malmö med tåget, och hoppas att det går som det ska. Morgonen efter åker vi över bron till Köpenhamns flygplats där vi flyger med SK953 kl 9.15.

14.55 ska vi landa i Miami enligt tidtabellen. Vi har bokat hotell i tre nätter och därefter kommer vi bo i en poolvilla i Orlando i en vecka. Som hyrbil har vi valt en lite större modell, typ SUV, som vi kommer köra runt i under vistelsen. Märke och modell vet vi inte förrän vi kommit dit men liknande en Ford Edge eller Hyundai Santa Fe ska det vara.

Första natten blir på ett hotell nästan precis bredvid Miami flygplats. Eftersom det är första gången barnen flyger så vet vi ju inte hur bra de kommer klara tidsomställningen så eftermiddagen är det inget planerat utan vi tar det lugnt.

Hotell nr 1, vi börjar med grönt (tryck på bilderna för att förstora):

Dagen därpå den 20 mars åker vi nog en sväng till Miami beach innan vi fortsätter till nästa hotell i Fort Lauderdale som ligger bredvid Sawgrass Mills köpcentrum. Hotellet ligger även bredvid IKEA så vi kanske provar på en köttbulletallrik.

Hotell nr 2 vid Sawgrass Mills:

Nästa dag den 21 mars tänkte vi besöka Sawgrass Mills och shoppa lite. Det är enligt uppgift världens största outletcenter med över 350 märkesbutiker, så här finns det att göra. Det är så stort så det går bussar inom området till de olika delarna. Vi var här 2009 men gissar det har hänt en hel del sen dess. När vi känner oss färdighandlade så åker vi vidare till nästa hotell ett par timmar bort i Fort Pierce.

Hotell nr 3. Här ser vi fram emot att sitta och titta ut över solnedgången men blir väl jaga barnen istället som antagligen inte vill sitta stilla haha.

Den 22 mars lämnar vi östra delen av Florida och kör vidare till Orlando där vi hyrt ett hus en vecka. Eventuellt åker vi väg 1 längs östkusten en bit norrut innan vi svänger västerut.

Än så länge har vi inte så mycket planerat för de här dagarna förutom att åka till Disney World Magic Kingdom en eller två dagar. Sen kommer vi förstås ta det lugnt och slappa vid poolen också.

Fredagen den 29 mars lämnar vi huset och Orlando för att åka tillbaka till Miami igen där vi ska flyga från. Den här gången blir det förmodligen åka Florida Turnpike som är en "snabbväg" till Miami. 16.45 är det dags att lyfta med plan SK958 och 7.15 dagen efter landar vi på Arlanda.

Vi har valt direktflyg både dit och hem. Kan vara skönt att slippa mellanlandningar och behöva springa runt och stressa till nästa plan när barnen inte är så stora. Anledningen till att vi flyger från Köpenhamn och tillbaka till Arlanda är att det inte fanns något direktflyg från Arlanda den dagen vi ville åka. Vi ville heller inte åka från Arlanda kl 6 för att sen byta plan i Köpenhamn, utan då åker vi söderut dagen innan istället så blir det inte lika tidigt.

Västra delen av Florida samt Key West hoppar vi över den här gången eftersom vi var där 2009 och vi vill inte stressa runt för mycket när barnen är med.

Vi har också en liten lista på matställen som vore kul att testa. Några exempel är Cheesecake factory, Hard rock cafe, IHOP (International House of Pancakes), Dennys, Wendys med sina fyrkantiga hamburgare, Applebees mfl. Några av dessa besökte vi 2009 och vill gärna prova igen. Eftersom vi är i Florida kommer det säkert bli en key lime pie till dessert någon dag. Och eftersom barnen är med den här gången så blir det säkert en del tjat om Mcd och BK. Vi får se hur bra det kommer gå att undvika dessa.

Här är en karta med symboler där vi ska sova m.m. Tryck på bilden för att komma till kartan.