Gå till innehåll

Där drömmar blir verklighet

Börjar med att varna för att det kan bli ett lite långt inlägg..

Idag vaknade vi 06.30 och fixade frukost. Barnen sov då så vi fick väcka dem. Tror aldrig det hänt förut att det är vi som vaknar först.

De vi hyr huset av är en svensk familj i Stockholm som byggde det här huset i Florida 2002 och har ägt det sedan dess. När de inte är här så hyr de ut det.

Genom dem har vi kunnat få en del rabatter, bland annat på hyrbilen eftersom de har kontakter på Rentalcars där vi hyrde från.

Men framförallt biljetter till Disney som i vanliga fall är superdyrt. Nu blev det bara “dyrt” men ändå jättemycket billigare än vad vi annars hade fått betala. Anledningen till att vi fick så bra pris är att de känner ett par som bor ett par mil från huset och jobbar på Disney, så vi fick kontaktuppgifter och hörde av oss till dem när vi kom fram till huset. Det är ett äldre par som heter Christer och Margareta. Christer är numera pensionär men har jobbat på Disney över 20 år. Margareta jobbar med att köra monorailtågen, vilket är ett tåg som går på en bana i luften.

Vi fick rådet att besöka Magic Kingdom på söndagen, alltså idag. Vi hade tänkt oss måndag först men de sa att det kommer vara lite lugnare på söndagen så då fick det bli idag.

Klockan 8 så kom dem till huset och vi körde bakom dem fram till Magic Kingdom.

Där fixade de först så vi slapp parkeringsavgift, vilket är 25 dollar. Vi ställde oss på “Simba 116”. Parkeringen är enorm och den går tydligen att se från rymden 😮 Det händer varje dag att folk glömmer var de ställt sina bilar och får då helt enkelt vänta till alla har åkt iväg och se vilken bil som blir kvar.

Från parkeringen åkte vi ett minitåg till en transportation center där man kan välja antingen monorail eller båt fram till själva huvudingången. Vi valde monorailen som stannade till på 2-3 ställen där det var hotell och de som bor där kan hoppa på.

När vi var framme gick vi först till en säkerhetskontroll där alla väskor måste kollas igenom. Det gick rätt fort och inte nån kö till. Sen fortsatte vi till huvudingångarna och där det var däremot jättelånga köer till de vanliga kassorna. Men eftersom vi var med de som jobbar här så kunde vi gå in i en annan kassa där det inte var nån kö alls. Vi fick låna varsit guest card och hålla mot en läsare samtidigt som man höll ett finger på en annan avläsare. Sen var vi inne i parken, så det gick väldigt smidigt. Tror vi måste ha tjänat säkert en timme på att slippa all kö.

De kunde även fixa en stroller åt oss, alltså en vagn så Isabelle inte behöver gå hela tiden och vi kan ha väskan i den också. Kostar i vanliga fall 31 dollar.

Här lämnade de oss och nu var det bara att sätta igång och uppleva Disney.

Vi började med att gå mot Adventureland och åka lite attraktioner. Sen såg vi en show vid Disneyslottet där de flesta karaktärerna var med och sjöng och dansade. Det avslutades med ett litet fyrverkeri i slutet.

Efter det blev det toalettbesök och påfyllning av vattenflaskor. Vi hade med varsin vattenflaska och när de tog slut var det bara att fylla på i drickfontäner som finns lite överallt i parken. Bra att slippa köpa jättedyrt vatten eller dricka i någon kiosk.

Nu hade klockan hunnit bli ungefär halv 12 och dags att äta. Vi hittade ett ställe precis vid toaletterna så vi gick in där och tittade. Tomorrowland Terrace Restaurant heter stället och där beställde vi chicken nuggets, burgare och en asiatisk wrapsallad. Sen satte vi oss ute och hade fin utsikt över Disneyslottet.

När vi ätit klart gick vi in i Tomorrowland. Där åkte vi bland annat attraktionen People mover, där man åker en 10 minuters lång tur och får se lite bakom kulisserna på andra attraktioner som Buzz Lightyear, Space Mountain med mera. En del av turen går i totalt mörker och det tyckte barnen var kul.

Efteråt gick vi och köpte mjukglass och satte oss i skuggan och åt. Riktigt varmt när solen tittade fram, vilket den gjorde nästan hela dagen.

Sen blev det gå till Fantasyland och åka lite andra attraktioner, t.ex. Barnstormer, eller Långbens flygplan som Theo kallade det.

Det blev även köpa lite popcorn och titta in i en souvenirbutik innan vi gick mot slottet för att se den stora Disney Festival of Fantasy Parade som börjar klockan 15 varje dag. Den börjar i Frontierland och åker till Main street. Det var jättemycket folk som stog längs med vägen där paraden går. Vi ställde oss och väntade och efter en stund satte den igång. Den tog ungefär 10-15 minuter. Svettigt värre i solen.

Det fick bli en glasspaus igen efter det och sen åka lite fler attraktioner. Mycket av tiden består i att vänta i kö. Vissa attraktioner hade över 150 minuters kö såg vi, men det är lite mer för större ungdomar så dessa hoppade vi över den här gången.

Vid 17.45 var det en till lite mindre parad, “Move It! Shake It! MousekeDance It! Street Party” där det var sång och dans. Det var även en orkesterparad från ett par high schools som gick och spelade musik.

När det var slut ville barnen åka People mover igen, den som går lite i mörker. Sen blev det åka attraktionen “it's a small world”. När den var slut så hade det börjat bli lite mörkt ute. Klockan hade blivit 20 och vi tänkte leta på nått att äta, men många ställen hade stängt precis vid 20 så vi kom lite för sent. Det fick bli en hot dog menu bredvid slottet och vänta på fyrverkerierna som började 21.15.

Det var jättemycket folk som tydligen också var hungriga så det tog nog minst en halvtimme innan vi fått maten. Då hade vi fem minuter kvar innan fyrverkerierna började så vi hann ställa oss längs med main street och strax efter så satte showen igång. Och där har man inte sparat in på något. Man kan tänka sig nyårsfyrverkerierna vid Örebro slott men gånger 10 så förstår man hur stort det är. Och här är det alltså samma sak varje kväll. Det blir en liten summa som smälls upp varje kväll.

Det är svårt att få ner allting i text och bild. Som mycket annat måste det upplevas för att man ska förstå hur det är. Men vi rekommenderar alla att åka hit.

Parken har öppet till 22 men vi kände oss klara för idag så vi gick mot utgången. Tillsammans med alla tusen andra personer som också skulle åka iväg. Fullt med folk överallt alltså. Vi gick mot monorailen och där fick vi vänta ca 10 minuter i kö. Sen gick vi mot minitågen och hoppade in. Inte lika mycket folk där. Vi gick av på Simba och hittade bilen. Nu hade klockan blivit 22 och vi var riktigt trötta och barnen somnade efter bara några minuter i bilen. Vi tog samma väg tillbaka som vi åkte på morgonen och det tog ungefär en kvart. Sen somnade vi allihop rätt fort. Ungefär 25000 steg blev det idag.

5 reaktioner på ”Där drömmar blir verklighet

 1. Märta R

  Jag har varit på Disneyland i Los Angeles en gång för längesen. En positiv upplevelse! Över förväntan!
  Förstår att ni njuter (och tröttar ut er)!

  Svara
 2. Arne Eriksson

  Vilken tur ni har som har fått så mycket hjälp som underlättar för er.
  Det verkar finnas hur mycket som helst att se och uppleva.

  Svara
 3. Maria Hansen

  Vilken dag, säger bara det! Hur kul som helst att få följa med via bloggen!
  God fortsättning!

  Svara
 4. Stefan Järlström

  Ojojoj! Jösses vad ni hinner med! Men vilka priser, 250 spänn för parkering, osv. Vilken tur ni hade som fick så mycket rabatter av olika slag. Du måste ha en kanonkamera Rio, som tar såna bilder! Canon?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *