Gå till innehåll

Disney springs

Började dagen ungefär på samma sätt som igår vid halv 8 följt av frukost.

Vid 10.30 åkte vi iväg mot Disney springs som är ett nöjeskvarter med massa butiker och matställen.

Det var jättemycket kö på väg I4 så det tog lite längre tid än gpsen tyckte men efter en halvtimme ungefär var vi framme. Vi parkerade i “Orange garage” som är gratis. Finns andra parkeringshus också, tex Lime och Grapefruit men några av dem kostar en summa att stå i.

Därifrån gick vi några minuter innan vi var framme i själva centrum. Mycket att se där, bland annat världens största Disneybutik, och där inne var det såklart väldigt stort och det mesta inom Disney fanns. Handlade en del grejer och det blev inte billigt direkt 😮

Bredvid ligger en ganska stor Legoaffär som barnen handlade lite lego i. Utanför är det byggt ett jättestort “sjöodjur” i lego som står i vattnet.
Mat åt vi på ett ställe som heter The polite pig, och vi tog kalkon/grillad kyckling/nuggets som smakade gott. Bredvid låg godisaffären Goofys candy där barnen köpte med sig godis. De testade även en automat där man stoppade i 51 cent vardera och så fick man ett specialmynt med Disneymotiv på. Kul minne från resan. Vi har ett liknande från Nasa när vi var där för 10 år sen.

Innan vi åkte så gick vi in på Coca cola store som har 3 våningar med Colagrejer och en bar högst upp med bra utsikt över området. Theo träffade också på Colabjörnen där inne.

Runt 17 gick vi mot parkeringen och körde iväg mot huset. Självklart var det jättemycket kö den här gången också. Såg även två bilar som hade krockat. Nästan konstigt att det inte händer fler olyckor så som folk kör här. Byter filer hur som helst och ligger nära varandra. Gäller verkligen att man håller koll på trafiken när man kör. Köerna i Örebro och särskilt rudbecksgatan i rusningstid är ju ingenting mot det här haha.

Jaja, när vi kom tillbaka blev det slöa på baksidan med poolbad och legobygge.

För övrigt så finns det tydligen några saker som inte är större i Usa. Bland annat de här tacobröden. De är mycket mindre än de vi har hemma i Sverige. Men en liten cola på valfritt snabbmatställe här är som en stor hemma.

Avslutar med lite bilder från dagen.

4 reaktioner på ”Disney springs

 1. Maria Hansen

  Finns tydligen hur mycket som helst att se o göra. Härliga tider, strålande tider!
  God fortsättning!

  Svara
 2. Arne Eriksson

  Jag förstår att det kan bli dyrt att gå in i så stora varuhus där det finns så mycket olika saker att köpa. Det är annat än Marieberg det.

  Svara
 3. Stefan Järlström

  Jag skulle banne mig inte vilja sitta vid ratten i den där trafiken! Möjligen som passagerare, om det är du som kör, Rio...

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *