Gå till innehåll

Dag 3

Idag har vi tagit en sväng upp i rymden och kollat, eller rättare sagt till Kennedy Space Center som ligger en timmes bilfärd från Orlando. Vi åkte härifrån så vi var framme vid 10 ungefär. När vi fixat inträde försökte vi hitta nått ställe som sålde mackor och liknande men hittade inget så vi gick istället och tittade på en IMAX 3D-film som handlade om ISS (International space station) där svenska Fuglesang var när han var uppe i rymden 2006. Senare på dagen visades en annan film om månlandningen bland annat, intressant att se.

Efter filmvisningen gick vi och åt lite mat och därefter var det dags för en busstur runt hela området som tog 2-3 timmar och hade 3 stopp där man fick gå av och kolla. Kul att se lite mer hur det fungerar allting. Vi kan vara tacksamma att det fanns ac i bussarna för det var supervarmt ute i solen.

När bussen kom tillbaka gick vi till attraktionen Shuttle Launch Experience som är en simulator där man får uppleva starten och lite av färden på en rymdfarkost. Den ska visst vara väldigt verklighetstrogen enligt riktiga astronauter så det var häftigt att prova på.

Sen gick vi runt och spanade på allt annat som fanns att se på området och därefter blev det åka tillbaka till Orlando igen. På väg tillbaka stannade vi på Astronauts hall of fame som ingick i inträdet. Försökte hitta Fuglesang där men han fanns inte med tyvärr. Sen fortsatte vi mot hotellet och stannade och handlade med lite mackor som vi åt när vi kom fram.

Nu blir det inte mer idag för nu måste vi sova så vi är utvilade imorron när det är dags för Universal Studios.

Bilder från dagen + hotellrummet (som för övrigt är mycket fint) hinner vi inte fixa idag utan det får bli i nästa inlägg.

Sov gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *