Gå till innehåll

Dag 5

Idag har det blivit en heldag (eller några timmar i alla fall) i bilen. Blev väl ungefär 30-40 mil från Orlando till Naples där vi nu sitter på ett mycket fint hotellrum. Vi började med lite sovmorgon innan vi packade ihop väskorna och lämnade tillbaka rumskorten.

Sen började färden söderut. Vägen vi åkte på var Interstate 4 som är ungefär som en svensk motorväg fast med fler filer på. Det var en rätt tråkig väg att åka på eftersom det inte fanns så mycket intressant att se längs vägen. Vi stannade på ett ställe och lyckades att tanka för första gången. Bara att sätta i Visa-kortet och därefter skriva in en zip-code, alltså postnummer här i Usa. Så det var inte nån vidare säkerhet när man inte behöver ange pin-kod eller så. Men hur som helst blev det fullt i tanken och vi fortsatte resan.

När vi närmade oss Fort Myers svängde vi av stora vägen och åkte in mot själva stan. Sen tog vi en annan lite mindre väg därifrån till Naples. Framme i Naples svängde vi in på 5th Ave (Fifth Avenue) där hotellet ligger, som för övrigt heter ”Inn on Fifth”. Bilen parkerade vi längs med gatan och sen gick vi och checkade in. Fick rum 244 och efter att vi lagt in väskorna flyttade vi bilen till en annan parkering som är hotellets egna.

Nu var det dags att kolla in stranden. Men det var nästan för varmt för att kunna gå i solen så det blev bara en snabb titt innan vi gick tillbaka. Stranden var i alla fall jättefin och lång. Vi stannade och åt på en italiensk restaurang och fick väldigt mycket mat.

Senare när vi var klara var det inte lika hett ute så vi gick tillbaka till stranden och gick med fötterna i vattnet bort till Naples pier. Temperaturen i vattnet kunde man verkligen inte klaga på. Skulle gissa att det var en bit över 30 grader, kändes knappt att man gick i.
Vid piren väntade vi på solnedgången och fick en del fina bilder. Efter det gick vi tillbaka till hotellet och nu är klockan snart 22.30 och sovdags så vi orkar med att köra till Key West imorgon.

Skyddsutrustningen för mc här i Florida ser ut så här:

Hotellrummet:

Palmer finns det gott om här.

Liten bit av strander + piren:

Till sist solnedgången i Naples:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *