Gå till innehåll

Dag 10-13

Dag 10

Dags att byta ut bilen mot båten. Efter utcheckning från hotellet ställde vi in gpsen på Miami flygplats och kom dit efter ungefär 40 minuter. Där fick vi läsa på skyltar var man skulle lämna tillbaka hyrbilen, vilket var en liten bit från själva flygplatsen. När vi hade kommit fram och lämnat ifrån oss bilen fick vi åka i en shuttle buss tillbaka till flygplatsen.

Nu var det bara att leta på varifrån bussen till båtterminalen skulle gå ifrån, och det var inte så lätt. Vi fick fråga i en informationsdisk och då fick vi en plats vi skulle till och där stog det lite folk från Royal Caribbean och visade ut oss till bussen. Väntade en stund på att fler skulle komma på och sen åkte vi mot hamnen. Gick rätt fort, runt en kvart och när vi kom fram gick vi in och fick gå igenom några säkerhetskontroller och visa pass för att till slut komma ombord. Majesty of the seas är inte den största av företagets kryssningsfartyg men den räcker bra åt oss, det är ju ändå bara 3 dygn vi ska tillbringa ombord.

Man kunde köpa till ett ”Unlimited soda package” som innebär att man får fylla på hur mycket dricka man vill. Kostade 6 dollar och det sparade vi in rätt snabbt med tanke på hur mycket man dricker i den här värmen.

Hytterna var inte klara att gå in i ännu så vi gick till ”Windjammer cafe” där det var en hur stor lunchbuffe som helst. Massa saker att välja på från alla världens länder, tacos, kyckling, kinamat, pasta, och hur många efterrätter som helst.

Nu var vi proppmätta efter all mat och hytterna var redo så vi leta upp 8044 och den var inte stor direkt men ska nog gå bra under vår vistelse här. Vid 16 ungefär var det en säkerhetsgenomgång som alla var tvungna att gå på. Den var ute på däck 7 och efter en halvtimme där i solen kände man hur det rann på ryggen.

Efter genomgången gick vi upp högst upp och väntade på att avgången som var kl 17. Vi stog ute ett tag och spanade när vi lämnade hamn och sen var det dags för middag. Vi hamnade vid ett bord med 6 platser, och dom andra 4 var tydligen från Florida. Maten var en trerättersmiddag och efteråt var vi mätta igen. Det är svårt att vara hungrig när man är här.

Efter maten gick vi på en ”Welome aboard show” som innehöll en del info och även sång och dans. Nu tänkte vi att vi skulle bli miljonärer i casinot så vi gick och spelade bort några 25-centsmynt men det gick ju inte alls som vi hade tänkt. Fick gå därifrån utan några mynt alls istället för miljonerna. Men det finns ju fler chanser att vinna.
Det var några timmar sen vi åt nu så vi gick till Sorrento pizzeria och tog en liten pizzabit och därefter gick vi några varv ute. Vi såg lite blixtar på långt håll men det kom aldrig över oss som tur var. Senare på kvällen var det en ”70s dance show” med 70-talslåtar som vi kollade in. Och sen efter ännu ett tag kände vi oss trötta efter en lång dag så vi somnade rätt fort.

Lite aktiviteter vid poolen:

Dag 11

Sol- och baddagen!

Idag gick upp till den stora frukostbuffén vid 8 ungefär och efter lite ombyte till badkläder så gick vi längst ner på skeppet där man fick gå på en liten mindre båt för transport till Coco cay. Eftersom ön inte har en hamn kan inte fartyget åka ända fram så då får man ta mindre båtar att komma dit med. Väl framme på ön gick vi runt och tittade lite och sen hamnade vi på några solstolar i skuggan där vi stannade ett tag. Lite senare bytte vi ut solstolarna mot en hängmatta där vi slöade ännu en stund innan det var dags för bbq-lunch. Det fanns mycket saker att välja på här också såklart, hamburgare, kyckling, grillade revbensspjäll, pasta, ris, massa sallad, dryck och efterrätter. Konstigt nog blev vi mätta idag också 🙂

Efter måltiden gick till några andra solstolar där vi stannade ett tag och sen kollade vi in ”Market place” där det såldes massa turistgrejer. Sen åkte vi tillbaka till fartyget igen där vi slöade tills det var dags för middag. Idag var det ”Formal dinner” vilket innebär att alla har finkläder på sig under middagen och vissa var ju finare klädd än andra. När vi kom in och satte oss vid bordet dröjde det kanske en kvart innan de andra vid bordet kom.

När middagen var över gick vi till ”Chorus line theatre” där showerna hålls. Fartygets kapten kom dit och pratade lite och visade upp några från besättningen. Sen var det dags för kvällens show, som idag bestog av en man som heter Glenn Miller och som är hypnotisör. Han började med ett experiment först där publiken fick lyssna på honom och göra som han sa, och om det fungerade som det skulle hade man lyckats blivit hypnotiserad. Riktigt skumt hur det kunde fungera men det var rätt många som blev det, och 15 av dom fick komma upp på scenen och vara med i showen. Glenn gjorde massa roliga saker med dom och det var jättekul att titta på.

När showen var slut kollade vi på en annan show, ”Love and marriage”. Där fick tre par komma upp på scenen och sitta i varsin stol med ryggen mot varandra och svara på några frågor för att se hur bra man känner den andra personen. Först fick det par som varit gifta längst komma upp, det var några som varit gifta 44 år. Sen var det ett par som varit gifta kortast tid, tror det var en vecka. Sist var det ett par mellan där, kommer inte ihåg men tror det var nånstans runt 25 år. Det var också rätt kul att se.
Efter showerna var det poolparty med massa mat och musik och dans, och senare på natten var det sovdags.

Lite bilder från Coco cay:

När vi kom tillbaka till hytten hade vi fått ett husdjur smiley

Dag 12

Bahamas huvudstad Nassau var det som gällde idag. Vi hade lagt till vid en pir där man kunde i land om man ville. Efter den stora frukostbuffén bestämde vi oss för att kolla in lite vad som fanns närmast hamnen. När vi kommit av båten gick vi längs en gata med många affärer och gick in och tittade lite i några, men det blev inte nån shopping för oss för det har vi ju redan gjort. Så efter 1-2 timmar gick vi tillbaka igen och vilade lite innan vi gick och åt lunchbuffé och blev mätta igen. Det finns en mjukglassmaskin ombord (såklart) där man kan ta hur mycket glass man vill, och idag var det vaniljsmak. Smakade extra gott efter maten.

Vi satte oss sen i några solstolar ute på däck och bara slöade och hade det bra. Försökte även hitta ett trådlöst nätverk men dom som fanns kostade pengar att använda, annars hade vi kunnat uppdatera sidan då.

Vid 17 lämnade vi hamnen i Nassau och en timme senare var det dags för den sista måltiden. Serveringspersonalen sjöng och tackade för att man hade valt att åka med just dom. När magen var full igen gick vi och tittade på ”Farewell show” med sång och dans. Sen packade vi våra väskor inför morgondagen innan det var dags att sova.

En bild från hamnen i Nassau:

Ännu mer husdjur i hytten:

Dag 13

Det blev en tidig morgon idag för vi skulle gå av båten mellan 8.15-8.30 så efter vi hade ätit frukostbuffén för sista gången gick vi till det ställe där vi skulle vänta. Det tog lite längre tid så vi var nog inte av förrän vid 9 ungefär. Där gick vi igenom några kontroller och sen kom vi ut i värmen igen. Där skulle vi försöka hitta vilken buss vi skulle ta tillbaka till Miami flygplats, och det slutade med att vi fick åka en minibuss med några andra personer.

Framme på flygplatsen letade vi på var man skulle ta nästa buss för att komma till biluthyrningsstället, som låg en liten bit från flygplatsen. Det kom en rätt fort och när vi var framme ställde vi oss i en kö för att få en bil. Tanten i disken hittade tydligen inte vår bokning så fick ringa till Alamo men till slut kunde vi gå ut och välja bil i alla fall.

Den här gången blev det ingen cab, utan en vanlig Midsize. Dock var det samma sort som tidigare, en Chrysler Sebring fast med tak. Fanns några andra att välja på också men vi vet ju hur den sorten fungerar så vi tog den.

Vi ställde in gpsen på nästa hotell som ligger på norra Miami beach och det tog ungefär 40 minuter innan vi var framme. Vårat rum var inte klart än så vi fick lämna in våra väskor så länge och sen åkte vi till en restaurang som heter Dennys där vi åt lite mat. Därefter kunde vi åka tillbaka och få våra nyckelkort till rummet. Våning 3 ligger det på och har en balkong med utsikt mot havet. Dock är det väldigt hög volym på luftkonditioneringen så vi får se om man lyckas somna.

När vi hade spanat klart i rummet tog vi en sväng ner till South beach och åkte förbi Miami Ink bland annat. Mycket folk var det och många bilar som trängdes. Det blev bara en kort sväng för vi var riktigt trötta och åkte därför tillbaka till hotellet för att slappa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *