Gå till innehåll

Dag 1 – söndag

Vaknade kl 3 när den egentligen är 9 i Sverige. Startade luftkonditioneringen efterssom det var lite varmt. Sen gick det att somna om til 7.30 ungefär. Vid 8 gick vi ut och letade på ett dygnet runt-öppet cafe. Köpte macka och juice och satte oss och tittade på folk som gick förbi.

När vi var klara där gick vi mot Empire state building. Det finns ju många sightseeing-bussar med öppna tak man kan åka, och det kan ju vara kul att åka och få se och höra lite om stan. När vi närmade oss Empire såg vi lite folk som jobbar för dom där turistbussarna och försöker sälja på folk biljetter som går förbi. Så det kom fram en till oss och då handlade vi varsin hop on hop off-biljett som dom kallas. Bussarna stannar på flera ställen under turen och man kan gå av och gå på lite hur man vill. 48 timmar gäller biljetten och det finns 3 turer att välja på och en på kvällen när det är mörkt.

När vi hade fått biljetterna vinkade han in nästa buss och vi gick upp och satte oss. Turen var "Down loop" som går genom södra delen av Manhattan. Tror det tog ungefär 1½ timme att åka runt och när vi kom fram till Times square som är start och stopp för turen gick vi av.

Mitt emot ligger M&M World som vi gick in i och kollade. 3 våningar med M&M-saker. Godis, prydnadssaker, mjukisdjur och massa andra saker. Handlade inte nått just då, får bli senare under veckan. Gick in i en butik som gör färsk juice och handlade och fortsatte gå sen.

Bredvid Times Square ligger Madame Tussauds som har vaxdockor av kända personer. Där gick vi in och träffade fullt med kändisar. Det var kul att se. Sen gick vi in på trevånings Mcdonalds som låg precis bredvid. Där köpte vi varsin Quarter Pounder och satte oss och åt.

Tog tunnelbanan sen tillbaka till hotellet där vi vilade en liten stund och laddade kamerabatterierna som började ta slut. Tänkte åka upp i Top of the Rock och se lite utsikt över city och på väg dit stannade vi på varuhuset Macy som dom själva säger är världens största. Och det var inte litet där inne, 8 våningar där varje våning är större än hela marieberg. Skulle nog ta flera veckor att gå igenom allting där. Orkade inte gå runt så länge, ska gå tillbaka en annan dag och handla. Hade lite svårt att hitta en rulltrappa ner sen men såg en hiss istället som vi kunde ta och kom ut i värmen igen.

Efter det tog vi oss till Rockafeller Center där dom på vintern har en skridskoplan man kan åka på. Köpte glass/cola och satte och ner en stund och det började bli rätt mörkt på himlen. Kom lite regndroppar och vi gick iväg mot ingången till Top of the Rock. Man gick ner en trappa för att köpa biljetter och sen åkte vi upp till våning 67. Det var häftigt att se utsikten över stan även fast det var lite dimmigt.

När vi kommit ut därifrån gick vi till Times Square och letade upp en sån där turistbuss igen efterssom vi hade tänkt åka "Night loop". Började bli mörkt nu så det var kul att se alla biffiga neonskyltar med reklam som lyste för fullt.

Turen gick söderut och sen över Manhattan bridge där man kunde ta bilder över Manhattan i mörker. Åkte en tur i Brooklyn och sen tillbaka igen. På väg tillbaka såg man hur det blixtrade en bit bort, och när vi nästan var tillbaka började det regna. Guiden delade ut regnskydd till dom som ville ha och sen stannade bussen på ett ställe där man kunde gå av om man ville. Det var en del som gjorde och vi också. Det slutade regna efter bara 5 minuter ungefär. Nu var vi inte alls långt från hotellet så vi började gå tillbaka. Gick förbi ett ställe och åt en varsin pizzaslice och sen in på hotellet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *